HJEM I HISTORIEN I INFORMASJON I PRESSE I GALLERI I BILLETTER I KONTAKT I LENKERI SAMARBEIDSPARTNERE


 
Presse

ANMELDELSER 2010

Adresseavisen, Frida Gullestad:
Storslått visuelt rollespill om natten før den visse død.

Dette spelets styrke er at vi på benkeradene møter akkurat samme fiende som de forfrosne svenskene gjorde nyttårsnatten for 291 år siden: minusgrader og stjerneklar nattehimmel. Etter en drøy time kan vi levende forestille oss hvordan det var for Karolinerne, de svenske soldatene som vinteren 1718 skulle gjennom Tydal og hjem til Sverige.

Trønderavisa, Knut Erlend Jørgensen
……. Dette er ikke noe melodrama som serveres, men mer enn skildring av et iskaldt vinterhelvete. Det er lite plass til følelser. Djevelskap, råhet og fortvilelse kjennetegner den vel en time lange oppsetningen…..

……. Arnulf Haga har bragt en rekke nye tolkninger for de forskjellige rollefigurene. Tablåer tydeliggjør terroren. Med bakgrunn fra bygda vet Haga hvordan amatørskuespillere med distriktstilhørighet tenker. Ved hjelp av den garvede regissørens intensitet, inspirasjon, temperament og humør har aktørene fått nye impulser og perspektiv på sine rolletolkninger. Enkeltindividene trer tydelig fram.

Nea Radio, Andreas Reitan:
Jeg tar av meg topplua når en fjerdedel av Tydals befolkning enda en gang lykkes med ekstremsporten "friluftsteater midt på kaldeste vinteren". 130 aktører i alderen 11 til 79 år, rundt 30 hester, en teknisk stab og et arrangementskorps en ikke skulle tro det var mulig å oppdrive i Sør-Trøndelags minst folkerike kommune ga oss en sterk og flott teateropplevelse ! Takk til dere alle !Nå gleder vi oss til fortsettelsen !

Selbyggen, Kari Spets sandvik:
Monumentalt friluftsteater! —– Foretillingen satte seg i ryggmargen og vil bli der leng. Skjelden griper teater i så sterk grad. Og skjelden blir budskapet så tydelig på en scene. Av det historiske budskapet har regissør Arnulf Haga vikelig maktet å skape en dødsmesse, som på samme tid er blenende vakker og bunnløs vond. —–

Kontaktperson
Jo Vegard Hilmo, 73 81 59 16
Mail: post@karolinerspelet.no

 

 


Hovedsponsor:
Samarbeids-partnere: